leasing

De bijtelling in 2017

De afgelopen jaren zijn er al de noodzakelijke veranderingen geweest op het gebied van belasting in de leasebranche: het bedrag dat u als leasenemer moet betalen voor privégebruik van een auto. Om voor eens en altijd af te zijn van deze vele veranderingen, heeft de staatssecretaris het systeem voor bijtelling in 2017 volledig herzien. Steeds meer ondernemers, waaronder zzp’ers of mkb’ers kiezen voor de nieuwe leasevorm: shortlease. Voor de belasting maakt het echter niet uit of u kiest voor shortlease of financial lease. De wijziging wordt verwerkt voor diverse leasecontracten.

Wat betekent deze wijziging voor u als ondernemer?

Wat verandert er in 2017? Zult u meer of minder bijtelling moeten betalen? Dit hangt onder ander af van het type auto. Vanaf 2017 worden volledig elektrische auto’s belast met 4%. Opgemerkt moet worden dat vanaf 2019 het tarief van 4% alleen geldt over de eerste €50.000,- van de cataloguswaarde van het voertuig. Alles boven de €50.000 wordt tegen 22% belast. Voor alle overige auto’s geldt dat vanaf 2017 het percentage naar 22% gaat.

Hoe kan het dan dat bepaalde ondernemingen een bijtelling van minder dan 22% hanteren?

In sommige kunt u nog profiteren van een bijtelling van  minder dan 22%. Zo biedt VWP bijvoorbeeld nog tarieven aan van 7% en 15%. In dit geval hebben dergelijke ondernemingen de auto’s in 2015 of 2016 op naam gesteld. Aangezien de contracten 60 maanden geldig zijn, betekent dit dat het mogelijk is om tot 2020 te profiteren. Bij ondernemingen waar u terecht kunt voor een auto met een bijtelling van 22% bieden dan ook auto’s aan die nog moeten aangeschaft worden. Dit betekent dat de datum van de registratie van dergelijke voertuigen in de toekomst ligt, waardoor de bijtelling van dat moment van toepassing is.

Wacht dus niet langer en profiteer nog van de tarieven van 2016. Wilt u meer informatie ontvangen over diverse leasecontracten en wilt u graag weten hoe het exact zit met de belasting? Bekijkt u dan ook eens de link in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *