Ontdek e-boekhouden

De voordelen van e-boekhouden

Wat is precies uw situatie? Bent u een zzp’er die zijn werkzaamheden voornamelijk uit huis uitoefent? Heeft u wellicht een vrij beroep, bijvoorbeeld in de ambulante zorg waarbij u ook ter plekke bij uw cliënt moet werken en daarnaast moet voldoen aan een groot aantal administratieve verplichtingen?

Misschien bent u wel eigenaar van een klein bedrijf dat net een aantal noodzakelijke functionarissen in dienst heeft genomen, die vooral betrokken zijn bij het genereren van meer omzet en winst.

Als u niet in de gelegenheid bent om te investeren in een aantal ondersteunende diensten, zoals een debiteuren- en crediteurenadministratie of een aparte afdeling personeelszaken, dan zult u zelf een rol moeten vervullen in het voldoen aan alle administratieve verplichtingen die de wetgever van een bedrijf eist.

Uiteraard ziet u hier het nut van in, maar het is natuurlijk niet uw core-business en wellicht ook niet uw best ontwikkelde competentie. Als u aan alle verplichtingen wilt voldoen, maar wel op een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier, die u bovendien zo min mogelijk tijd kost, leest u dan vooral verder.

Al uw gegevens online beschikbaar

De meeste kleine ondernemers en zzp’ers zullen boekhouden en administreren zien als een noodzakelijk kwaad. Het hoort nou eenmaal bij het zelfstandig ondernemen, maar vaak zien ze er tegenop om veel tijd te besteden aan het invullen van formulieren, het opbergen van de hele papierwinkel in ordners en mappen en het op tijd versturen van benodigde informatie aan belastingdienst en andere instanties. Vaak besteden ze het boekhouden uit aan gespecialiseerde administratiekantoren, die er uiteraard een marktconform tarief voor zullen bedingen.

Echter, u kunt veel besparen, zowel in kosten als in tijd, als u kiest voor een pakket waarbij het hele proces van boekhouden, dossiervorming en het versturen van informatie geautomatiseerd verloopt. Dit zogenaamde elektronische boekhouden is dé oplossing voor de drukke ondernemer die snel over alle actuele gegevens wil beschikken en kiest voor een kosteneffectieve en softwarematige oplossing op terreinen als salarisadministratie, inkoopadministratie, verkoopadministratie en debiteuren- en crediteurenadministratie. Het meeste rendement en voordeel krijgt u wanneer u kiest voor een systeem van e-boekhouden via de Cloud.

Voordelen van een cloud-based oplossing

E-boekhouden biedt voordelen, als uw data-infrastructuur goed gedefinieerd is en uw gegevens daardoor op een logische en makkelijk te raadplegen wijze zijn opgeborgen. U kunt dit natuurlijk met diverse softwarepakketten zelf regelen op een eigen server.

Maar mocht er wat misgaan, dan is het maar de vraag of u uw essentiële gegevens op tijd hersteld krijgt. Als u kiest voor een oplossing via de Cloud, hoeft u minder geld te investeren in eigen servercapaciteit en zijn uw gegevens te allen tijde te raadplegen en blijft hun integriteit gewaarborgd.

U bent bijvoorbeeld op klantenbezoek en u bespreekt klachten over levertijden. Met een aantal klikken op uw tablet geeft u de klant ter plekke inzage in de lopende inkooporders en de actuele levertijden. Hiermee wint u het vertrouwen van uw afnemer en profileert u zichzelf als adequate probleemoplosser.
Vergelijkt u dit een met een telefoontje naar een afdeling klantenservice, die gegevens in mappen moeten opzoeken en daarna terug moeten bellen, vaak uren later.

U bent in gesprek met een potentiële leverancier. Hij wil u een lucratief voorstel doen, het liefst op basis van maatwerk. U laat hem uw jaarafname zien, bijvoorbeeld uitgesplitst per seizoen. Op basis hiervan kunt u een scherper voorstel verwachten.

Elektronisch boekhouden is voordelig, bespaart tijd en geeft u extra mogelijkheden. Graag bespreken we met u wat we voor u kunnen betekenen.