Efficiënt heerlijk voedsel bereiden met grillplaat/bakplaten en groentesnijmachines.

Waarom zou ik een groentesnijmachine in mijn professionele keuken moeten hebben? Er staat al genoeg apparatuur in een moderne, professionele horeca keuken, moet daar echt nog een apparaat bij?
Als u bij groenten snijden denkt aan de volgende woorden: “tijd is geld”, “ik wil geen productverlies en moet alles wat ik gebruik goed schoon te maken zijn”. “Bovendien wil ik geen personeel in mijn keuken dat de hele dag alleen maar aan het snijden is”. Als deze zinnen op u van toepassing zijn, zou u zeker even verder moeten lezen.

Hygiëne en snelheid

Hygiënisch, snel, zuinig, veilig en gezond: dat zijn de kernwoorden in de professionele keuken. Daarom is bij het snijden van groenten een groentesnijmachine onmisbaar.
Hygiënisch: de messen zijn van roestvrijstaal en daardoor makkelijk schoon te houden. Bovendien plaatst u een opvangbak onder de groentesnijmachine, waardoor er geen verlies van gesneden product optreedt en uw werkvlak schoon blijft.
Snel: met een groentesnijmachine snijd u in zeer korte tijd diverse soorten groenten (en fruit) in plakjes, staafjes of julienne reepjes.
Zuinig: door het gebruik van een groentesnijmachine is het verlies van restproduct minimaal: u gebruikt immers het hele product.
Veilig: een groentesnijmachine is veilig in gebruik doordat de messen beschermd zijn in een behuizing. De kans op snijwonden is daardoor minimaal.
Gezond: verse groenten zijn een essentieel onderdeel van de schijf van vijf. Als het snijden van verse groenten een koud kunstje is, is het halen van de minimaal aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groenten per dag, een makkelijk haalbaar doel.
Met een groentesnijmachine heeft u uw mise en place in een korte tijd voor elkaar, zodat u veel kunt werken met verse groenten. U hoeft dus niet iemand uit uw staf te missen die de hele dag alleen maar groenten aan het snijden is.

De menukaart

Wellicht kunt u uw menukaart uitbreiden met extra vegetarische gerechten, zoals bijvoorbeeld op de grills (bakplaten) bereide groenten op oosterse wijze, bestrooid met een melange van knapperige noten, geserveerd met gele rijst en een frisse salade.

Ook lekker, maar niet vegetarisch: op de grills (bakplaten) bereide zalm op een bedje van gestoofde “komkommer-spaghetti”, fris en verrassend.

En wat dacht u van de volgende lunchgerechten: extra gevulde boerengroentensoep, geserveerd met donker volkoren boerenbrood of een gemende groene blad salade met verschillende harde kaassoorten, want ja, ook kaas kunt u verwerken in de groentesnijmachine.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook fruit is een mooi product om te verwerken met een groentesnijder. Wat denk u van in mooie plakjes gesneden aardbei als decoratie bij een heerlijk ijs dessert? Of geraspte appel door een fruitcake? Een verrassende fruitsalade julienne gesneden: meloen, appel, ananas en aardbei, overgoten met een heerlijk frisse sinaasappeldressing. Het is allemaal mogelijk met een groentesnijmachine.
Een groentesnijmachine verdient zichzelf terug doordat de mise en place sneller voor elkaar is, u hoeft geen extra personeel in te zetten en het verlies van product is nihil. En als u zelfs uw menukaart uit kunt breiden, bereikt u meer klanten en dus meer omzet.
Kunt u nog wel zonder? Als u ziet wat alle mogelijkheden zijn met een groentesnijmachine vraag u zich af wellicht waarom u deze nog niet eerder heeft aangeschaft? Overtuig uzelf en neem nu contact op met uw horecaleverancier en vraag naar de mogelijkheden.