espresso koffiemachine afbeelding

Espresso koffiemachines

Espresso is onder veel koffiedrinkers één van de meest geliefde dranken. Als je een horecazaak hebt is het kunnen maken van een topespresso zeker een pluspunt. Daarbij kan je kiezen uit verschillende machines. Kort gezegd kan je daarbij onderscheid maken tussen specifieke espresso machines en espresso koffiemachines.

Een espresso koffiemachine – zoals een percolator – is ook geschikt voor andere variaties van koffie. Met een goede machine en de juiste melange maak je een uitstekende espresso waarvoor je klanten graag terugkomen.

De verschillende espresso koffiemachines voor de horeca

Espresso koffiemachines zijn praktisch onder te verdelen in twee groepen: machines specifiek voor espresso, en koffiemachines waarmee je uitstekend espresso kan maken, én ook andere koffie.
Een koffiemachine voor espresso en andere koffie is de Maxima koffiepercolator van Maxima Kitchen equipment. Deze luxe koffiepercolator is uitgevoerd in een 10 liter machine en in een 15 liter machine.

Het is dus belangrijk om te weten hoeveel koffie je voor jouw bedrijf dagelijks bereidt. Door je hier goed in te verdiepen kan je een apparaat aanschaffen dat voor jouw onderneming rendabel is. De Maxima machines voor specifiek voor espresso zijn uitgevoerd in 1-groeps, 2-groeps, 3-groeps en 4-groeps machines. De 1-groeps machine is een model ontworpen voor 240 kopjes espresso per uur, terwijl de 4-groepsmachine bedoeld is voor 720 kopjes per uur. Om een goede keuze te kunnen maken is het slim om een showroom te bezoeken. Zo kun je goed kijken of het apparaat aan al je eisen voldoet en of de prijs-kwaliteit verhouding naar jouw idee goed is.

Hoe herken je kwaliteit?

Een geschikte espresso koffiemachine helpt je samen met een goede melange van koffiebonen aan uitstekende kopjes espresso.
Een optimale melange voor espresso bestaat uit de kostbare arabica koffiebonen in combinatie met cafeïnerijke robusta bonen. De verfijnde smaak van de arabica bonen zorgt samen met de robusta bonen voor een geweldige smaak en een prettige ‘koffieboost’ voor de drinker.

Efficiëntie en comfort: voorzieningen van de espresso koffiemachines

Zowel de Maxima percolators als de espresso machines zijn uitgerust met alle comfort om efficiënt te kunnen werken. Zo kan je met de speciale espresso machines verschillende koffiebereidingen toepassen en er zijn vier verschillende koffiedoseringen per groep. Het zijn stabiele machines met een zelfreinigende groepskop en een waarschuwingslicht voor een laag waterniveau in de boiler. De motorpompen hebben een hoog rendement en een automatisch deeltjesfilter.

Ook de percolators zijn van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste tapkraan en een uitneembaar koffiefilter. De percolators zijn gemakkelijk te reinigen en er kan gewerkt worden met filters of een grove koffiemaling. Het oog wil ook wat, en daarom zijn de machines robuust, maar elegant uitgevoerd. Met name aan de bar is het prettig als een machine er mooi uitziet.

Uitbreiding van de specifieke espresso koffiemachines

De speciale espresso machines kan je uitbreiden met bijvoorbeeld een melkschuimopzetstuk, een mini of maxi koffiemolen en een handige uitkloplade. Je kan deze machine zo goed aan je eigen wensen aanpassen.

Support, ondersteuning en service

Waarschijnlijk moet je er niet aan denken dat er op een drukke werkdag iets met je koffiemachine aan de hand is. De kans is klein, maar mocht er iets gebeuren dan heeft Maxima Kitchen equipment haar eigen technische dienst om dit snel voor je op te lossen.