Foppen paling en zalm Harderwijk

Foppen paling en zalm Harderwijk levert ambachtelijke kwaliteit

Organiseert u met uw bedrijf wel eens een feest organiseert of krijgt u regelmatig belangrijke afnemers of leveranciers bij u op bezoek? Dan zorgt u er waarschijnlijk voor dat de catering ook die kwaliteit biedt die bij uw uitstraling past en recht doet aan het belang van uw bijeenkomst. Foppen paling en zalm Harderwijk biedt u een assortiment visgerechten van hoogstaande kwaliteit. Ze zijn bovendien ambachtelijk bereid, zowel volgens traditionele als moderne methodes.

De kunst van traditionele bereiding

Foppen paling en zalm is een familiebedrijf uit Harderwijk en opgericht in 1918. Van oudsher is het ambachtelijk roken van vis hét specialilisme van Foppen. Ooit begonnen als traditionele rokerij die zijn visproducten vanuit de eigen rokerij en met bakfietsen in het centrum van Harderwijk verkocht, is het bedrijf inmiddels internationaal opererend. In 2000 opende ze een visverwerkingsfabriek in Griekenland en tegenwoordig zijn de producten van Foppen ook bekend in Azië en de Verenigde Staten. Het ambachtelijk roken van met name paling en zalm is nog steeds een van de belangrijkste activiteiten. Ook andere vissoorten weten ze door ofwel een koud rookproces of door ze warm te roken, een smaak en structuur te geven die door velen wordt beoordeeld als excellent. Tevens is Foppen en specialist op het gebied van schelp- en schaaldieren.

Veel keuze en kwaliteit

De kwaliteit van gerookte vis wordt in belangrijke mate bepaald door de verschillende stappen in het rookproces. Foppen maakt uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit eiken- en beukenhout, dat bovendien op ecologisch verantwoorde wijze geteeld en geoogst is. Zowel de zalm, paling als andere vissoorten komen uit visgebieden die bewezen kwaliteit leveren en worden gevangen met respect voor het milieu en op een verantwoorde wijze, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van een goed stuk vis. Foppen maakt gebruik van twee rookprocessen. Bij koud roken gaan visfilets tot 8 uur in de rookoven bij een temperatuur van 20 °C en 30 °C. Deze manier van garen waarborgt het behoud van belangrijke voedingsstoffen en geeft de vis een stevige structuur. Bij warm roken wordt vis enkele uren verwarmd tussen 65 °C en 85 °C. Dit zorgt voor een overheerlijke rooksmaak en maakt de vis bijzonder smakelijk, zowel geserveerd in een koud als warm gerecht.

Een verse en gezonde catering voor uw bijeenkomsten

Gerookte vis is bijzonder smakelijk en goed te combineren in verschillende soorten gerechten en met diverse typen wijn. Gerookte vis bevat gezonde vetten, zoals Omega-3 en zit boordevol waardevolle voedingsstoffen en vooral veel smaak. Als u uw gasten wilt trakteren op pure kwaliteit, neemt u dan contact op met Foppen en zie wat ze voor u kunnen betekenen.