Koelvitrines

Koelvitrines

Waar haalt u het liefst uw etenswaren? Een ondernemer weet het wel. Veel hangt af van hoe u uw producten presenteert. Als u uw producten presenteert als een soort afdankertjes van inferieure kwaliteit zullen veel mensen uw winkel voorbij lopen. Zeker als het om etenswaren gaat.

Hebt u een banketbakkerij, slagerij, snackbar of restaurant? Als de etenswaren warm zijn, terwijl ze koud of gekoeld worden genuttigd heeft u een koelvitrine nodig. Bedorven etenswaren in een winkel zijn afschrikwekkend.

De koelvitrine

Voordat u lukraak een vitrine koopt heeft u eerst goed na te denken en te meten. De eerste stap daarbij is om te bepalen wat u verkoopt en hoeveel u daarvan verkoopt. Drie stukjes kipfilet in een vitrine van anderhalve meter lang is geen goede presentatie.

Omvang

Als u weet hoeveel van het product u verkoopt gaat u bepalen hoe groot de vitrine moet zijn. Het gaat hierbij om zowel: de lengte, breedte en hoogte. U kunt kiezen voor een vitrine die tegelijkertijd een toonbank is of een vitrine die in de winkel staat. Aan welke kant gaat de vitrine open? Alleen aan de kant van de winkelier of ook aan de kant van de klant zodat self service u werk uit handen neemt.

Plaats

Als u weet wat de omvang zou moeten zijn let dan goed op waar de vitrine komt te staan. Het is erg vervelend als uw deuren niet meer open kunnen omdat de vitrine in de weg staat. Mensen die zich door een deurkier moeten proppen om uw winkel binnen te komen zijn geen beste reclame. Kijkt u ook eens vanaf buiten uw winkel. Welke presentatie zou het beste werken als u voorbij de winkel zou lopen?

Materiaal

De meeste vitrines zijn voorzien van plexiglas. Dit plexiglas kan gebogen zijn of recht. De materialen die verder gebruikt worden zijn optioneel. U kunt kiezen uit plaatstaal of roestvast staal. Het voordeel van het roestvast staal is dat de onderkanten minder snel of helemaal niet roesten.

Verlichting

Hebt u wel eens in uw koelkast gekeken en de aantrekkelijkheid van de etenswaren beoordeeld? Grote kans dat de aantrekkelijkheid in de winkel een stuk groter was. Net als in de reclames lijkt alles in de winkel of op tv overheerlijk.

Een grote rol speelt de verlichting hierbij. De verlichting kan het product aantrekkelijker of juist minder aantrekkelijk doen lijken. Om de producten in de vitrine aantrekkelijker te maken kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een mooie LED verlichting. Niet alleen om de producten er fraaier uit te laten zien. Het is ook duurzamer en scheelt een hoop in de energiekosten.

Het onderhoud van de vitrine

Vitrines geven uw winkel een fantastische sfeer en aantrekkelijkheid. Een vitrine moet echter wel goed onderhouden worden. Door slijtage kan de temperatuur ontregelt raken, waardoor uw producten te koud of te warm worden.

Bij een vitrine met plaatstaal moet u beducht zijn op roest. Als uw vitrine gemaakt is van roestvast staal moet u schoonmaakmiddelen met chloride vermijden. Met het regelmatig schoonmaken van het glas of plexiglas heeft u een uitstekende aandachtstrekker in uw winkel.