Langere tijd uw heerlijke voedingswaren bewaren met Maxima warmhoudvitrine!

Professionals in de voedingsindustrie zijn tegenwoordig op zoek naar bedrijfsapparatuur die de temperatuur en vochtigheidscontrole veel nauwkeuriger kunnen regelen. Zij willen hun voedingswaren langer houdbaar hebben met behoud van alle goede eigenschappen. Met Maxima warmhoudvitrines kunt u al uw voedingswaren langere tijd bewaren zonder dat ze inboeten aan kwaliteit en smaak!
Een fastfood restaurant dat frietjes nog tien minuten goed kan houden zonder deze uit te drogen, zal aanzienlijk minder voedsel verspillen dan anderen die niet hebben geïnvesteerd in de daartoe benodigde apparatuur.

Een betere controle betekent beter en veiliger voedsel, dat langer mee kan. Een Maxima warmhoudvitrineis voor restaurants, supermarkten, koffieshops en andere ondernemingen die hun cakes, snacks, pizza’s en andere lekkernijtjes mooi uitgestald willen hebben een ideale aankoop!

Voedselveilig en efficiënt

Warmhoudvitrines hebben als doel om het voedsel warm, vers en veilig te houden totdat de klanten zover zijn om te eten. Er zijn dus twee belangrijke voordelen van een warmhoudvitrinekast: voedselveilig en efficiënt.
De binnentemperatuur van zo’n kast kan worden ingesteld op een veilig niveau. Het verwarmingselement kan bovenaan of onderaan zijn geïnstalleerd, waarbij speciale zenders kunnen worden gebruikt om de warme lucht vast te stellen en uniformiteit van de temperatuur te bereiken. Het zijn deze controlesystemen die betrouwbare, herhaalbare en veilige resultaten leveren als het gaat om het vers, warm en veilig houden van voedsel.

Tijd en temperatuur

Bij voedsel dat te lang op een onveilige temperatuur wordt bewaard zal de groei van ziekteverwekkers worden bespoedigd. Bacteriën en virussen kunnen in voedingsmiddelen binnen 2 uur groeien en zelfs nog sneller bij warm weer. Naar schatting 3.000 mensen sterven er jaarlijks in de Vernigde Staten van Amerika als gevolg van door voedsel overgedragen ziekten.
Van de drie basisprincipes van voedselveiligheid is één gewijd aan Tijd- & Temperatuurcontrole. De andere twee zijn de hygiëne en de cross-besmetting. Warmhoudvitrinekasten houden het eten op ongeveer 140-141ºF, tenzij het gaat om een speciaal proces zoals vereist is bij het doen rijzen van deeg voor brood en gebak. Met behulp van een vitrinekast zijn tijd en temperatuur zeer goed te regelen.

Maxima is ideaal

Als u er van verzekerd wil zijn dat uw heerlijke voedingswaren goed blijven voor de klant, dan is een Maxima warmhoudvitrinekast ideaal. U heeft ruime keus: de Maxima RVS Warmhoudvitrine van 2 etages/55 cm/50L heeft een strak vierkant glazen ontwerp met aan de achterkant klapdeuren en een instelbare temperatuur van 30-90C.
Ook verkrijgbaar in 45L of 96L. De 115L is beschikbaar met klapdeuren aan de voorkant en achterkant, alsook met verlichting). Wie prijs stelt op een exclusieve warmhoudkast om broodjes en snacks warm te houden kan kiezen uit de Maxima Deluxe RVS Warmhoudkast 120L, met een prachtige gebogen ruit aan de voorkant, terwijl de achterkant voorzien is van schuifdeuren, en waarvan de temperatuur afleesbaar en instelbaar is op 30-90C. Deze kast is 678 breed.

De grotere uitvoeringen, zoals die van 120L en 136L komen met schuifdeuren in plaats van klapdeuren aan de voor- en achterkant. En wie echt ruim wil gaan, heeft de keuze uit de 160L of 186L. Alle modellen zijn gemaakt van roestvrij staal, zeer gemakkelijk in onderhoud, met een prima prijs-kwaliteitverhouding!