De veelzijdigheid van een portable air compressor

De veelzijdigheid van een portable air compressor

Een air compressor is een fijn gereedschap dat goed van pas kan komen voor verschillende doeleinden. Het apparaat is bijvoorbeeld prima in te zetten voor het aandrijven van elektrisch gereedschap of voor het oppompen van banden. Air compressors zijn verkrijgbaar in varianten die gemakkelijk te tillen zijn of juist als zwaardere machines die dankzij wieltjes verplaatsbaar zijn. De draagbare uitvoeringen ( portable air compressor )zijn gemakkelijk hanteerbaar, waardoor u er diverse werkzaamheden mee kunt uitvoeren. Deze portable air compressors zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Air compressors in diverse gewichtsklassen

Een air compressor die draagbaar is, is nog veelzijdiger inzetbaar dan wanneer het apparaat eigenlijk te zwaar is om gemakkelijk te kunnen vervoeren. Soms wordt er gedacht dat een portable air compressor een matigere kracht kan leveren dan een air compressor die te zwaar is om te dragen. Toch hoeft dit niet altijd waar te zijn. Ook kleine, draagbare varianten kunnen een hoge kracht leveren in verhouding tot het gewicht. Wel kan het gewicht van de draagbare air compressors flink uiteenlopen. Zo zijn er modellen van 11 kilogram verkrijgbaar, maar zijn er ook zwaardere versies van 23 kilogram op de markt gebracht. Het is aan u om na te gaan welk gewicht u kunt dragen, zodat u niet de pech heeft dat de compressor achteraf te zwaar blijkt te zijn.

Het vermogen van de air compressor

Niet alleen het gewicht is doorslaggevend bij het vinden van een goede air compressor. Het is namelijk ook belangrijk dat het apparaat in staat is om de werkzaamheden die u in gedachten heeft uit te voeren. Bekijk daarom goed welke productspecificaties de verschillende compressors hebben. Wanneer u bijvoorbeeld alleen bepaalde basiswerkzaamheden, zoals het oppompen van fiets- en autobanden, in gedachten heeft, zijn de kleine air compressors met een laag vermogen prima geschikt. Wilt u liever grotere werkzaamheden met het apparaat uitvoeren, zoals het aandrijven van zwaardere elektrische gereedschappen, dan kunt u beter een machine kiezen met een hoger vermogen.

Overige productspecificaties

Behalve het gewicht en vermogen zijn er nog een aantal productspecificaties die van belang zijn om rekening mee te houden. Zo kunt u namelijk ook een geluidsarme variant aanschaffen die uitstekend inzetbaar is voor klussen binnenshuis. Bovendien kunt u een keuze maken tussen compressors die zonder olie kunnen opereren of juist wel kiezen voor een oliegesmeerde machine. Elk apparaat heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Wel zijn er van al deze compressors draagbare items beschikbaar, zodat ze niet hun veelzijdige inzetbaarheid verliezen.

Webshop met een ruim aanbod met draagbare air compressors

Wilt u na het lezen van dit artikel graag een betrouwbare website bezoeken die in het bezit is van een groots aanbod met verschillende draagbare air compressors? Bekijk dan eens de webshop van Pressuretools. Op deze webshop vindt u een ruim assortiment met uiteenlopende draagbare air compressors. Bovendien kunt u hier ook terecht voor andere hulpmiddelen, zoals boor- en schroefapparatuur.