Professionele blast chillers van Maxima Kitchen Equipment

Voor uw professionele keuken heeft u aan een normale koeling of vriezer niet genoeg. Als uw brigade ingrediënten heeft bereid en ze moeten koel worden bewaard, dan eisen de huidige voorschriften op het gebied van voedselveiligheid dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

Het is een bekend feit dat veel bacteriën en de meeste andere micro-organismen groeien en zich voortplanten als de temperatuur tussen 8 °C en 68 °C ligt. Vers gebakken of gekookt voedsel heeft vaak minimaal een temperatuur tussen 70 °C en 100 °C.

In een normale koeling duurt het te lang voordat de temperatuur van uw voedsel lager is dan 8 °C. In de tussentijd heeft bacteriegroei al plaatsgevonden. Maar met blast chillers brengt u de temperatuur snel terug tot een veilige 3 °C, vaak al binnen 90 minuten.

Snelkoelers zijn essentieel in de moderne horeca

Als u een restaurant heeft, is het gebruik van snelkoelers voor u verplicht. Deze verplichting heeft u op grond van Europese wet- en regelgeving die voedselveiligheid binnen de Europese Unie wil waarborgen.

Los van het aspect van voedselveiligheid heeft het gebruik van een blast chiller nog meer voordelen. Uw brigade kan productie draaien en zeker in de cateringbranche is efficiëntie en snelheid essentieel.

In een instellingskeuken of een productiefaciliteit van kant-en-klaar maaltijden, kunnen in korte tijd grote hoeveelheden ingrediënten en maaltijden op de juiste temperatuur worden gebracht.

Daarbij is er niet alleen veel minder sprake van bacteriegroei, maar ook smaak en uiterlijk blijven zeer goed gewaarborgd. In een professionele patisseriezaak komt het ook vaak voor dat grote hoeveelheden ingrediënten snel tot de juiste verwerkingstemperatuur moeten worden afgekoeld. Met een goede blast chiller,
gaat dit het best, in een zo kort mogelijke tijd.

Een professioneel assortiment

Maxima Kitchen Equipment heeft jarenlange ervaring en expertise met de levering van keukenapparatuur en keukenbenodigdheden aan zowel kleine als grote horecaondernemingen.

Snelkoelers en snelvriezers die Maxima Kitchen Equipment in zijn assortiment heeft, zijn ontwikkeld vanuit praktijkkennis, waarbij het bedrijf niet alleen kijkt naar prestatievermogen maar ook denkt aan aspecten van gebruiksgemak en veilig werken.
De behuizing bestaat uit roestvrij staal van hoge kwaliteit, waardoor uw investering een duurzame is. Roestvrij staal is gemakkelijk hygiënisch te reinigen en de anti-bacteriële rubberen randen in de deur maken de kans op kruisbesmetting nog kleiner.

De indeling van de binnenruimte is efficiënt. In elke blast chiller kunt u een aantal Gastronorm bakken kwijt. Snelkoeling gebeurt van CFC-vrije koelmiddelen en ook overtollig condensatievocht wordt effectief afgevoerd.

De snelkoelers zijn in te stellen op verschillende koeltemperaturen en voorzien van een kernthermometer. De snelkoelers die u in het assortiment van Maxima Kitchen Equipment aantreft, kunt u ook gebruiken als snelvriezer. In de regel is uw voedsel binnen 240 minuten afgekoeld tot -18 °C. Om plaatsing binnen uw keuken nog gemakkelijker te maken zijn onze snelkoelers voorzien van wielen.

Maxima Kitchen Equipment, service en advies

Als u interesse heeft in een van onze snelkoelers, neemt u dan een kijkje op onze website. Per model staat bij zijn productinformatie duidelijk aangegeven wat zijn afmetingen zijn en welke prestaties u kunt verwachten.

Al onze keukenapparatuur voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Met een blast chiller brengt u uw keuken op een nog hoger kwaliteitsniveau. Als u niet exact weet welk model voor u het best geschikt is, neemt u dan zeker contact op met een van onze productspecialisten.