pvc

Pvc vloeren, de ideale basis voor je hele huis!

Als je je huis gaat (her)inrichten, is het één van de eerste beslissingen die je moet maken: wat voor soort vloerbekleding ga ik nemen? Waar er vroeger werd gekozen voor tapijt, hout, laminaat of tegels, zien we nu de toenemende vraag naar pvc vloeren.

Reden voor deze stijgende populariteit is het grote aantal voordelen dat deze vloer heeft. Daarbij komt dat, waar de vloer vroeger totaal niet op echt hout leek, deze tegenwoordig amper nog van écht te onderscheiden is.

Polyvinylchloride is vrij gemakkelijk en goedkoop te bewerken. Hierdoor wordt het in veel industriële branches gebruikt ter vervanging van hout en beton. Zo is het al vaak te zien op grote vloeroppervlakken in winkels en showrooms. Dat zijn plaatsen waar veel mensen komen, dus is de keuze voor deze vloer niet toevallig: het materiaal is sterk en slijtvast.

Een paneel is opgebouwd uit verschillende lagen, te beginnen met een glasvezelvlies verstevigde laag. Daarop komt een dunne laag met het patroon en daar weer op een supersterke en doorzichtige laag. Als laatste volgt een beschermlaag.
De vloeren zijn ingedeeld in verschillende klassen en beschikbaar in diktes van 2 tot 5 mm. Wat zeker zo belangrijk is als de dikte, is de keuze uit de verschillende soorten toplaag, want deze bepaalt de slijtvastheid van de vloer.

Bekijk hier: pvc vloeren

Voordelen

Voordelen zijn er volop. Anders dan bij andere vloeren heb je minder last van lawaai veroorzaakt door het tikken van hakken of het verschuiven van een stoel. Dit komt door de dichtheid van het materiaal: er zit minder lucht in, waardoor geluid beter gedempt wordt.

Een ander groot voordeel van deze vloer is, dat hij zonder problemen geplaatst kan worden op een vloer met vloerverwarming. Niet alleen geeft vloerverwarming een warm en comfortabel gevoel, je kunt er ook nog eens flink mee besparen op je energiekosten.

Daarnaast is het een uitkomst voor mensen met astma of allergieën, omdat vloerverwarming zorgt voor een betere luchtvochtigheid en omdat het de kans op huisstofmijt vermindert. Omdat deze vloer in veel soorten, maten en designs te verkrijgen is, is voor ieder interieur en voor iedere smaak een geschikte vloer te vinden.

De vloer is makkelijk te onderhouden, stofzuigen en dweilen volstaat. Er mag flink nat gedweild worden, want de vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze ook geschikt zijn voor badkamer, toilet en keuken. Kies je voor deze vloer, dan kies je voor duurzaam, want de krasbestendige eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor, dat de vloer vele jaren meegaat.

Budget Floorstore

Wie meer info wilt of gewoon nieuwsgierig is naar de verschillende designs, moet zeker eens een kijkje nemen op www.budgetfloorstore.nl. Je vindt hier niet alleen een uitgebreid assortiment met budgetprijzen en de mogelijkheid tot het bezichtigen van een showroom, maar je kunt er ook terecht voor deskundig advies over het leggen van de vloeren.
Handig is het, dat je alle benodigde gereedschappen voor het klaren van de klus ook hier kunt huren. Voor wie zijn vloer liever wilt láten leggen, is er informatie over de Budget Floorstore legservice. Daarnaast worden er tips gegeven over hoe je langer van je vloer kunt genieten. Dus ben je op zoek naar een nieuwe vloer, dan is deze site een absolute aanrader!