Alles over reinigingsmiddelen

Alles over reinigingsmiddelen

Maak je huis in een handomdraai schoon met de juiste reinigingsmiddelen

Behoor je ook tot de mensen die schoonmaken maar een vervelend, maar helaas noodzakelijk karwei vindt? Om je direct gerust te stellen: je bent niet de enige. In tegendeel: het grootste deel van de mensen vindt schoonmaken niet leuk. Gelukkig heb je tegenwoordig een keur aan reinigingsmiddelen die het karwei weliswaar niet overbodig maken, maar het wel vergemakkelijken. Van een groene aanslagverwijderaar te gebruiken in de tuin tot een compleet pakket voor het wassen van je ramen, de keuze in schoonmaakmiddelen is enorm.

Kies de juiste producten voor huis en tuin

Niets zo fijn als een opgeruimd en schoon huis. Helaas bestaat Mary Poppins alleen in een film en zul je er zelf voor moeten zorgen dat je huis er schoon en opgeruimd uitziet. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je fulltime werkt en/of een gezin hebt. Na een drukke werkdag het huis onder handen nemen is maar voor weinigen de ideale manier van ontspannen. De tijd van het gebruik van een emmer met daarin sop om het huis onder handen te nemen is gelukkig voorbij.

Of het nu om de keuken, de badkamer, slaap- of woonkamer gaat, voor elke klus in huis kun je producten kopen die het schoonmaken vergemakkelijken. Wat dacht je van die handige allesreiniger doekjes die je voor de meest uiteenlopende klusjes kunt gebruiken? Of een glas- en interieurspray om snel te genieten van stralend schone spiegels, ruiten en meubels? Niet te vergeten de verschillende moppen, dweilen en bezems die allemaal helpen bij het schoonmaken van je huis.

De keuze beperkt zich echter niet alleen voor handige producten die in huis te gebruiken zijn. De tuin verdient immers ook je onverdeelde aandacht. Wie ooit geprobeerd heeft om onkruid of groene aanslag te verwijderen weet wat een karwei dat kan zijn. En in plaats van te genieten van de spaarzame zonnestralen wordt alle tijd gestoken in het schoonmaken van de tuin. Gelukkig zijn ook hiervoor verschillende middelen op de markt gebracht die het karwei vergemakkelijken. Denk daarbij aan groene aanslagverwijderaar of onkruidverdelger.

Enkele schoonmaaktips

Heb je de juiste producten in huis, dan kan het schoonmaken beginnen. Hieronder vind je enkele schoonmaaktips om nog meer tijd te besparen:

1. Kies een vaste dag in de week en maak je huis in een keer schoon.
2. Werk kamer voor kamer af: begin bij de bovenste kamers en werk naar beneden toe.
3. Door de keuken elke dag schoon te maken (fornuis, aanrecht) hoef je minder vaak grote schoonmaak te houden.
4. De badkamer kun je direct na het douchen onder handen nemen (badkamerreiniger op de tegels sprayen als je klaar bent met douchen en in laten werken terwijl je je aankleedt en je tanden poetst. Ben je klaar? Spoel dan de tegels af)
5. De wc moet elke week schoongemaakt worden. Tussendoor maak je de wc snel schoon met een allesreiniger doekje.
6. Plekjes die tijdens het schoonmaken vaak vergeten worden: lichtschakelaars, deurkrukken, afstandsbediening, oven en magnetron, bovenkant van de keukenkastjes, de wasmachine en plinten. Neem je tijd en maak deze in elk geval eens in de zoveel tijd schoon.

Zoals je ziet is er voor elk karwei in en om het huis een passend product te vinden. Met de juiste keuze maak je jouw huis en tuin voortaan nog sneller schoon, zodat je maximaal kunt genieten van je vrije tijd.

Meer info over reinigingsmiddelen