USB-stick relatiegeschenk

Relatiegeschenken?

Wat zijn relatiegeschenken precies en waar worden ze voor gebruikt? Dat is een vraag die binnen de zakelijke wereld nog vrij vaak gesteld wordt. Het antwoord is vrij simpel. Relatiegeschenken zijn geschenken voor je huidige of potentiële relaties binnen de zakenwereld. Een relatiegeschenk ontvang je meestal bij beurzen of andere bijzondere gelegenheden. Het bevat in de meeste gevallen promotionele geschenken, die logo’s of merknamen bevatten.

Speciale gelegenheid

Zijn relatiegeschenken een alledaags iets of worden deze alleen uitgedeeld op speciale gelegenheden? Relatiegeschenken worden in de meeste gevallen uitgedeeld op speciale gelegenheden. Een bedrijf kent per jaar een aantal speciale gelegenheden. Dit zijn bijvoorbeeld beurzen, feestdagen of andere bijeenkomsten. Wanneer een bedrijf op een beurs aanwezig is, is het vrij gebruikelijk dat dit bedrijf een soort van visitekaartje heeft. Dit hoeft niet alleen in de vorm van een kaartje, maar kan ook heel goed in de vorm van een relatiegeschenk.

Soorten relatiegeschenken

Relatiegeschenken kennen allerlei soorten, vormen en maten. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van relatiegeschenken hebben voor vrijwel iedere branche een geschikt relatiegeschenk. Er zijn een aantal soort relatiegeschenken die veel gebruikt worden, dit zijn: stressballen, T-shirts, pennen, powerbanks, USB-sticks en keycords. Andere soorten relatiegeschenken zijn bijvoorbeeld bidons, petjes, zaklampjes, potloden of telefoonhoesjes.

Bedrukte relatiegeschenken

Zoals al eerder vermeld, bevatten relatiegeschenken meestal een logo of merknaam. Relatiegeschenken kunnen dus ook als promotiemateriaal gebruikt worden. Bierviltjes bedrukken of een kussensloop bedrukken, het kan allemaal! Op vrijwel ieder soort relatiegeschenk is wel een logo of merknaam te bedrukken, het is maar net welke jij het beste bij jouw bedrijf vindt passen.