tweedehands archiefkasten

Tweedehands archiefkasten zijn praktisch

Door de digitalisering van documenten en het vaker leegstaan van kantoorpanden hebben archiefkasten hun vroegere nut verloren. Door ze een nieuw leven te geven, in een bedrijf of thuis, stralen ze nog meer dan vanouds. Tweedehands archiefkasten zijn vaak van degelijke kwaliteit en hebben veel meer karakter dan nieuwe archiefkasten.

Door hun stoere vintage uitstraling zijn ze een waardevolle aanvulling voor je interieur en ze passen perfect in de trends van nu, industrieel en Scandinavisch. De lijnen zijn strak, het materiaal is robuust staal, de kleuren zijn neutraal en er zit handige opbergruimte in. Hier krijg je wat tips over toepassingen van oude archiefkasten

Praktische toepassing van oude archiefkasten

Een standaard hoge archiefkast is in de regel 195 cm hoog, 95 cm breed en 55 cm diep. Meestal zitten er vier legbladen in zodat je vijf horizontale eenheden hebt om spullen op te leggen. Natuurlijk zijn er ook bredere en lagere archiefkasten te vinden.

Meestal gaat het om roldeurkasten, aan de voorkant zit een afsluitbare roldeur van staal of kunststof met stalen sluitstrip voorzien van een slot. Daarnaast zijn er ook tweedehands ladekasten of postvak kasten te vinden. Kijk eens op brixxo.nl en je vindt een ruime keuze in afmetingen, soorten en kleurstellingen.

Je kunt hiermee sfeer geven aan een bedrijfsruimte, maar ook aan een kantoor thuis en er documenten andere werkgerelateerde spullen in opruimen. In een garage, kelder of schuur schep je orde met een tweedehands archiefkast. Naast de roldeurkasten zijn er bij brixxo.nl draaideurkasten en brandwerende kasten, eventueel met een kluis. Ideaal voor kostbaarheden en belangrijke spullen of documenten.

Decoratieve toepassing van oude archiefkasten

Deze archiefkasten hebben een eigenzinnige vintage uitstraling en passen erg goed in de tegenwoordige trends. Het handige is dat je ervoor kunt kiezen de roldeuren open te laten of dicht te doen, zodat je het effect kunt veranderen. Ze zijn handig om bijvoorbeeld serviesgoed of glaswerk in te doen, maar ook voor bed- en badtextiel of kleding.
Wanneer je de kast open houdt, kun je er een eyecatcher van maken met boeken, foto’s, vaasjes of wat je maar wil. De binnenkant heeft vaak een andere kleur dan de buitenkant, bijvoorbeeld zwart met grijs of wit met legergroen. De bovenkant is soms afgewerkt met hout, wat mooi staat in een landelijk of Scandinavisch interieur.

Zet hier bijvoorbeeld een lamp op of een paar windlichten. Wanneer je een industrieel interieur hebt, kun je zo’n tweedehands archiefkast prachtig plaatsen tegen een bakstenen muur. Tegenwoordig kun je ook behang bestellen met baksteen print, erg handig. Met vintage meubels heb je een mooi geheel.

De archiefkasten die je bij brixxo.nl koopt worden grondig gereinigd en technisch gecontroleerd. Je krijgt daarbij twee jaar garantie. Er wordt eerlijk verteld in welke staat de kast is en de prijs wordt daarop aangepast. De archiefkasten zijn van A-merken, zoals Ahrend, Aspa en ook Gispen, een iconisch merk uit de jaren 50 en 60.

Je schaft op deze manier een kast aan met een verleden en een eigenzinnig uiterlijk. Omdat de archiefkasten een tweede leven krijgen ben je nog duurzaam bezig ook. Tel daarbij op dat je voordeliger uit bent dan voor een nieuwe archiefkast. Een goed idee dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *