Zakelijk Engels

Zakelijk Engels is onmisbaar voor iedere ondernemer

Nederlanders worden vaak geroemd om hun kennis van buitenlandse talen en dan met name het Engels. Dat heeft natuurlijk te maken met het onderwijs en ook de tv-programma’s die toch vaak van Amerikaanse of Engelse origine zijn. Maar voelt u zich zeker als u zakelijk contact heeft en dat in het zakelijk Engels moet?

Voorkom misverstanden met kennis van zakelijk Engels

Engels is natuurlijk de meest gebruikte internationale handelstaal. Dus bij contacten buiten uw eigen taalgebied zal het dan ook vaak worden gebruikt. Als uw zakenpartner dan ook het zakelijk Engels niet voldoende beheerst, bestaat het risico dat er misverstanden ontstaan. Maar u wilt toch geen businesskansen missen vanwege een onvoldoende beheersing van het zakelijk Engels? Een ‘vertaalmachine’ beheerst het Engels niet in perfecte mate en daardoor kunt u fouten maken die soms onherstelbaar zijn. Hoewel tegenwoordig al veel gebruik wordt gemaakt van computer om buitenlandse teksten te vertalen, is dit volstrekt onvoldoende als het op zakelijke Engels voor overeenkomsten of zelfs gewone teksten aankomt. Automatische vertalingen missen de nuances en verbanden binnen teksten en zijn hoogstens een hulpmiddel als u de taal verder voldoende beheerst.

Zakelijk Engels leren

Zakelijk Engels is eenvoudig te leren

Vooral op latere leeftijd hebben veel mensen een tegenzin om weer aan een studie te beginnen. Maar bedenk dat u met zakelijk Engels zeker niet van een nulpunt hoeft te starten. Uw huidige kennis van deze wereldtaal zal het eenvoudiger maken om het sneller onder de knie te krijgen. Denk aan de voordelen als u in het zakendoen degene bent die een voorsprong heeft als het op taalbeheersing aankomt. Natuurlijk is het mogelijk om gebruik te maken van een tolk, maar dit kost geld en daarnaast verloopt het contact veel minder rechtstreeks. Vooral bij zakelijke communicatie is het een groot voordeel wanneer u zelf de gesprekken kunt voeren. Het is dan voor beide partijen prettig wanneer het zakelijk Engels goed beheerst wordt en u zich zonder enige moeite verstaanbaar kunt maken in de voor u vreemde taal. Daarnaast is het natuurlijk prettig om uzelf zeker te voelen en niet te hoeven twijfelen over de juistheid van een bepaalde uitdrukking wanneer u die gebruikt.

Voorbereid op stap met perfect zakelijk Engels

Wanneer u het zakelijk Engels goed beheerst, dan bent u altijd voorbereid op weg. Het is niet meer zo moeilijk om op een onverwachte situatie te reageren en u heeft altijd uw woordje klaar. Wordt het dan geen tijd om u in het zakelijk Engels te verdiepen?