zelfstandig werkende teams

Zelfstandig werkende teams: geef uw bedrijf groeipotentie

Niet alleen binnen de zorg, maar ook binnen andere branches wordt steeds vaker gewerkt door middel van zelfstandig werkende teams. Bij dit principe gaat men er vanuit dat er minder een beroep gedaan moet worden op de directie of organisatie, maar dat het juist de mensen in een team zijn die de richting bepalen of de koers uitstippelen. In samenwerking met Visma kan dit leiden tot verrassende resultaten.

Wat zijn dit voor teams?

Bij deze teams draait het allemaal om verantwoordelijkheid nemen en meer zelfstandigheid. Daarom doet dit begrip een beroep op iedereen die in het desbetreffende team werkt. Dankzij een duidelijke taakverdeling weet iedereen waar hij of zij aan toe is en wat er nodig is om resultaten te boeken. Iedereen kan invloed uitoefenen. Binnen talloze bedrijven en organisaties heeft dit inmiddels tot grote successen geleid, maar het is wel belangrijk dit zorgvuldig aan te pakken.

Een heldere taakverdeling

Om daadwerkelijk succes te behalen, is het belangrijk om zaken helder te hebben. Dit kan eventueel met ondersteuning vanuit het management of de directie. Veel processen zijn bovendien eenvoudig te automatiseren of te ondersteunen met software. Hiervoor bent u bij Visma aan het juiste adres. Zij bieden u interessante in de cloud oplossingen voor bedrijven en organisaties die werken met zelfsturende teams.

De voordelen van zelfstandig werkende teams

Door teams meer invloed en regie te geven, kan dit een aantal aantrekkelijke voordelen opleveren:

– Geen enkele werknemer wordt gepasseerd. Iedereen kan namelijk invloed uitoefenen.
– Door zelfsturende teams ontstaat er meer vrije tijd voor werknemers en dit motiveert om harder te lopen voor een bepaald doel.
– Werknemers worden bewuster van zichzelf en hun mogelijkheden en competenties.
– U krijgt als ondernemer meer inzage in uw projecten en de tijd die dat u kost.

Waarom u samenwerkt met Visma

Wilt u zelfsturende teams slim vormgeven en dit ook online goed oppakken? Laat u dan adviseren door Visma. De professionals van Visma weten als geen ander hoe dit effici├źnt kan worden opgepakt. Laat u geheel vrijblijvend adviseren en ontdek de meerwaarde van zelfsturende teams voor uw bedrijf of organisatie.