industrial air compressor

Veel toepassingsgebieden voor een industrial air compressor

Er zijn bepaalde klussen waarvoor het gebruik van gewoon gereedschap niet afdoende is. Dit feit is bekend bij zowel professionals als gevorderde doe-het-zelvers. Voor die specifieke klussen heeft u iets anders nodig: de kracht van lucht onder druk. U kunt hierbij denken aan het gebruik van een nietpistool, een nagelpistool, een verfspuit, maar ook wanneer u snel uw autobanden op de juiste spanning wilt brengen. Perslucht kent vele toepassingen. Denkt u bijvoorbeeld ook eens aan het schoonblazen van een werkruimte die stofvrij moet blijven. Met een compressor brengt u de lucht van buiten op de gewenste druk. Door deze perslucht goed te gebruiken kunt u plaatselijk veel arbeid verrichten. Dat levert u tijdwinst op en zorgt voor een beter resultaat. Als u nog nooit met een industrial air compressor heeft gewerkt, zijn er wel een aantal punten om over na te denken.

Welke industrial air compressor is voor mij geschikt?

In wezen zijn er twee soorten industrial air compressors. Een schroefcompressor brengt door de beweging van twee in elkaar grijpende schroeven lucht op een coninue en hogere druk. Een schroefcompressor is dan ook bij uitstek geschikt voor klussen waarbij een continue luchtdruk nodig is, waarbij afwijkingen minder gewenst zijn. Schroefcompressoren worden ook gebruikt als grotere volumes perslucht nodig zijn. In dat geval zijn schoefcompressoren economisch het meest efficiënt. Bovendien zorgen ze voor een relatief stille werking. Een ander type is de zuigercompressor. Onder de motorkap van uw auto zijn bijvoorbeeld zuigercompressoren hard aan het werk. Door de op-en-neergaande beweging van een zuiger wordt luchtdruk opgebouwd. Een zuigercompressor is eenvoudig af te stellen op de gewenste luchtdruk en met een manometer kunt u de luchtdruk goed in de gaten houden. Met een zuigercompressor kunt u een druk van 8 bar tot 30 bar realiseren, wat voor de meest uiteenlopende klussen voldoende is.

Wel of geen olie?

Sommige compressoren zijn oliegesmeerd, terwijl andere olievrij zijn. Oliegesmeerde compressoren hebben een aantal voordelen. Over het algemeen vraagt de aanschaf van een oliegesmeerde compressor om een kleinere investering van uw kant. Gebruikt u uw compressor voor klussen in en om het huis, dan levert een oliegesmeerde compressor over het algemeen een goed resultaat. Echter, bij een temperatuur beneden 5 graden Celsius is het gebruik af te raden. De olie kan door de lage temperatuur visceuzer worden waardoor uw compressor beschadigd raakt. Ook bij verfklussen kunt u beter voor een olievrije compressor kiezen. Er kunnen altijd olieresten in uw verf terechtkomen, wat het eindresultaat negatief kan beïnvloeden. Bij een oliegesmeerde compressor moet u, net zoals u dat bij uw auto gewend bent, regelmatig het oliepeil in de gaten houden en olie bijvullen tot het gewenste niveau. Olievrije compressoren worden met name gebruikt bij medische toepassingen en in de voedingsindustrie.

Goede adviezen en een ruim assortiment

Overweegt u om een industrial air compressor aan te schaffen? Kijkt u dan eens in het assortiment van Pressuretools. Pressuretools is niet alleen ervaren in het leveren van compressoren. Ook voor alle andere toebehoren zoals persluchtgereedschap, kunt u bij ze terecht. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Neemt u dan contact met ze op en laat een van de productspecialisten u helemaal bijpraten.